Evadare

Dimineata. O dimineata grea, urata. Ma ridic cu greu din pat desi as fi vrut sa dorm in continuare. Probabil din cauza ca m-am trezit mai obosita decat eram cand m-am culcat. Deschid geamul si incerc sa inspir aer curat dar mirosul combinatului imi inunda plamanii starnindu-mi o puternica ura pentru locul asta, pentru orasul asta. Parca si soarele sfideaza ascunzandu-se in nori. E clar ca ceva nu e in ordine.

Trebuie sa ies, trebuie sa ma plimb...Ma imbrac si ies pe usa. In casa scarii ma intalnesc cu o vecina; o salut iar ea ma ignora. Imi spun sa nu uit ca data viitoare cand o intalnesc sa nu o mai salut. Ma plimb incet pe strazi, fara tinta si incerc sa ma gandesc la lucruri frumoase, dar nu reusesc, cel putin nu in dimineata asta afurisita.

O idee geniala: sa schimb decorul, sa ma duc intr-un alt loc, intr-un alt oras! Controlez buzunarul si gasesc portofelul; actele si banii sunt la locul lor. Acum singura destinatie concreta este gara.

Ma urc in maxi-taxi si ca sa nu ma plictisesc ma uit pe geam, jucandu-ma, facand pe turista, privind blocurile si strazile, oamenii si masinile ca si cum ar fi prima data cand vad orasul. E o strategie pe care o foloseam cand faceam gimnaziul la un colegiu din partea cealalta a orasului si eram nevoita sa fac naveta. Partea rea e ca am jucat de atat de multe ori aces joc hilar incat turista din mine ajunsese si ea sa se plictiseasca. De data asta a functionat, ajutata fiind si de muzica din masina, ce imbia la aventura.

Ajunsa in gara, incep sa ma uit ca o bezmetica in toate partile. Ok, acum ca sunt aici, unde vreau sa merg? Oriunde?hmm...nu e chiar bine. Casierita ma intreaba ce bilet vreau, unde vreau sa ajung. O intreb care-i primul tren care pleaca si unde se duce. Se vede ca am intrigat-o. Probabil crede ca sunt nebuna si ca glumesc. Totusi, imi raspunde cu reticenta ca urmatorul tren care avea sa paraseasca gara este rapidul Galati-Constanta . Nici nu se putea mai bine! Urmatoarea mea destinatie avea sa fie Constanta. Cer cat mai multe date despre tren, opriri si ora la care trebuie sa ajunga. Tot ce imi ramane e sa astept trenul.

Observ cu atentie cum aduc locomotiva de care ataseaza vagoanele pentru pasageri. Strang in mana biletul de tren si incerc sa nu ma imaginez inca pe malul Marii Negre. Vreau sa las hazardul sa-mi stabileasca pasii. Primul e deja facut..Ma urc in tren si imi gasesc compartimentul. Ma asez pe scaunul nu chiar confortabil. In ochii noului intrat in compartiment sunt doar o ciudata care pleaca in calatorie fara niciun bagaj. La asta se inseala am bagaje: ma am pe mine si dorinta mea de a face ceva nou.

Trenul se pune incet in miscare, iar sunetul face ca un sentiment placut sa-mi inunde inima. Pentru prima data evadez din cotidian..

 
You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can leave a response.
3 Responses
  1. ce mult adevar in aceste cuvinte!!!!!!!!!!si stai si te mai gandesti k o fata de 16 ani are o asa parere.....cam rau dar asta e....traim in ROMANIA

  2. Mda, destul de dragut si romantic pentru o fata de 16 ani...si, by the way..filmul acela cu jim carrey se numea "eternal sunshine of a spotless mind", nu "endless...." Graba streica treaba :P

  3. Mda, destul de dragut si romantic pentru o fata de 16 ani...si, by the way..filmul acela cu jim carrey se numea "eternal sunshine of a spotless mind", nu "endless...." Graba strica treaba :P